www.goz.se

www.goz.se

Min hemsida och blogg...

....handlar mest om det som ligger mig varmast om hjärtat - min familj! Mest skriver jag om våra två underbara döttrar Felicia & Wilma och våra två hundar. Goz kommer förresten från första bokstäverna i hundarnas namn: Gabbie o Zatoya.

Krasslig Gabbie....

HundarnaPosted by Therese Kvarnström Thu, July 22, 2010 22:43

Semestern började med att Gabbie väckte oss tidigt på lördagsmorgonen och sprang ut och kräktes och hade diarré. Under dagen var hon mer loj än normalt och låg mest inkrupen i buskarna på tomten och sov. Riktigt orolig blev jag dock inte förrän på söndagskvällen då vi erbjöd henne mat som hon helt ratade. Det har bara hänt en gång tidigare i hennes liv och då hade hon livmoderinflammation.... Jag ville inte avvakta ett veterinärbesök alltför länge eftersom hon inte alls ville ha något att äta så på måndagseftermidddagen fick vi en akuttid på Ultuna. De förvarnade mig på morgonen när jag ringde att det var mååånga som ringde och behövde tid. När jag kom dit på eftermiddagen hade det dock lugnat ner sig rejält och jag har då aldrig varit med om att det gått snabbare hos veterinären...... Gabbie var fortfarande slö och blodprover visade att hon hade en infektion. Hon såg också ut att reagera när vet klämde henne på främre delen av magen. Röntgenbilderna visade också att något kunde vara fel där och vet gissade ev. på bukspottkörtelinflammation. Det behövdes dock bektäftas genom ultraljud och givetvis fanns inga fler tider för det på måndagen så vi fick snällt åka hem igen och komma tillbaka på tisdag förmiddag. Ultraljudet tog en hel timme ooch visade inte på några problem. Bukspottkörteln såg bra ut, likaså lungor och njurar. Det var ju skönt att få se iallafall. Hon har ju sedan tidigare haft mastocytom (cancer) och lite orolig är jag alltid att det ska ha spritt sig till inre organ. Det enda som syntes på ultraljudet var en knöl som satt utanför gallblåsan, men huruvida den är alakartad eller inte syns ju inte.

Hur som helst - Gabbie fick en kur pencillin mot infektionen (vad det nu är....) och hon har fått tabletterna några dagar nu. Redan i tsdags kväll började hon äta igen och varför vet jag inte, men jag är glad att hon äter! Hon verkar också lite piggare.

Det värsta som kom fram vid veterinärbesöket var nog beskedet att Gabbie har ganska mycket spondylos i nästan hela ryggen, samt en del artros (kanske därför hon reagerade när vet. klämde henne på magen...). Hon har sedan i vintras/våras börjat gå sämre, tycker långa promenader är jobbiga och har svårt för trappor, så det var väl inte helt oväntat kanske. Nu väntar återbesök i nästa vecka så ska vi diskutera eventuell smärtlindring, glukosamin får hon redan. Men det är väl tyvärr bara att inse att min älskling börjar bli gammal.