www.goz.se

www.goz.se

Min hemsida och blogg...

....handlar mest om det som ligger mig varmast om hjärtat - min familj! Mest skriver jag om våra två underbara döttrar Felicia & Wilma och våra två hundar. Goz kommer förresten från första bokstäverna i hundarnas namn: Gabbie o Zatoya.

Snart 3 år!

BarnenPosted by Therese Kvarnström Thu, December 17, 2009 12:51

Lilla underbara Felicia fyller 3 år om en vecka. Vår stora lilla tjej! "Treårstrotset" visar sig ibland, men för det mesta är hon bara snäll och go :-) Nu till helgen blir det födelsedagsfirande både lördag och söndag, och sen är det inte långt kvar till jul... Jag har försökt fråga henne vad hon vill ha när hon fyller, och det enda hon svarat är "en båt och en fisk". Det säger ju inte så mycket och jag vet faktiskt inte riktigt vad det är hon vill ha. Andreas gick ner i källaren och letade upp en sån där sjungande fisk som var poppis en kort kort sväng för sisådär 10 år sen (och ungefär lika länge har en sådan legat nere i vårat förråd ;-) ). Den tycker både Felicia och Wilma är jättekul och Wilma dansar till fisken många gånger varje dag. Och nu när man frågar F vad hon önskar sig i födelsedagspresent så får man fortfarande svaret "en båt och en fisk". På följdfrågan "vadå för fisk" svara hon "Den där!", och pekar på den sjungande fisken som vrålar "Don´t worry, be happy...". Men nä, nu har jag tröttnat på fisken, så jag tror den åker ner i förrådet igen..... Eller kanske julkartongen, så kan vi ta fram den till nästa jul igen ;-)


I fredags hade förresten Felicias dagis luciafirande och barnen var otroligt söta och förvånansvärt skönsjungande :-) Felicia fick själv bestämma vad hon skulle vara och det var inga tveksamheter. "Jag vill vara pepparkakeland, mamma!". Och så fick det bli ;-)

Felicia snappar upp allt man säger och ibland fnissar man gott åt hur hon tillrättavisar Wilma med nån mening som jag eller pappa sagt tidigare. Hon har ett antal favoritfilmer som hon gärna tittar på, och därifrån har hon också funnit några favoritfraser som hon använder lite då och då. Det låter lite småroligt när en treåring säger dom ;-) Bl.a. är det:
- "Jag kommer tillbaka snart, jag lovar" (från Nicke Nyfiken)
- "Jag är hemskt ledsen" - med betoning på hemskt (också det från Nicke)
- "Du är hela världen du!" (från Pettson och Findus. Det hon menar är "du är bäst i hela världen" men hon glömmer ett ord - det mest väsentliga kanske... ;-))
- "Oj, kära nån!" (från Thomaståget)

Nähä, dags att återgå till städning och julklappsinslagning. Jag har en del att ordna innan helgen. Tvättning och packning ska också hinnas med. Och kanske några minuters vila..... :-)

Lite hjälp har jag förstås: :-)