www.goz.se

www.goz.se

Min hemsida och blogg...

....handlar mest om det som ligger mig varmast om hjärtat - min familj! Mest skriver jag om våra två underbara döttrar Felicia & Wilma och våra två hundar. Goz kommer förresten från första bokstäverna i hundarnas namn: Gabbie o Zatoya.

En riktigt otäck upplevelse....

HundarnaPosted by Therese Kvarnström Fri, January 23, 2009 21:54

Förrgår kväll var en av de värsta jag någonsin varit med om. Och jag har fortfarande inte riktigt varvat ner tror jag. Tänk att allt kan ändras på bara en sekund och vi var otroligt nära att mista Gabbie.
Men, för att ta det från början - jag och hundarna tog en sista rastning ute på tomten och jag passade på att aktivera hundarna med lite uppletande. Jag hade med mig en liten, ganska hård gummiboll (något mindre än en tennisboll) som tidigare varit en boll med snöre i. Numer var den utan snöre, men jag gillade den eftersom den lätt fick plats i fickan. Vi körde några gånger och sen tränade vi lite "stanna kvar" medan jag kastade bollen och sen fick hundarna springa och leta på den på mitt "varsågod"-kommando. Det gick bra enda tills Gabbie tjuvstartade en av gångerna och hann först till bollen. Zatoya blev sur och kastade sig mot Gabbie som gjorde en släng åt sidan och jag ser hur hon sväljer bollen.... Tydligen var den så pass liten att den gick att få ner, samtidigt som den var så pass stor att den fastnade en bit ner..... Gabbie försöker hulka upp den men det händer inget. Hur sjutton gör man när en hund fått nåt i halsen??? Jag försöker med någon typ av heimrich manöver och lyfter upp henne under magen och får henne framåtlutad. Inget händer och Gabbie får ingen luft! Jag tar upp henne och springer in i vardagsrummet där A och barnen sitter. A försöker också hjälpa till men bollen går inte att rubba. Tandköttet och tungan börjar nu bli alldeles blålila och jag kommer ihåg att vi hann diskutera om vi skulle åka in till Ultuna. Dit hade vi dock aldrig hunnit, det är ju bara att konstatera.... Man känner bollen klart och tydligt nere på Gabbies hals och A försöker trycka upp den samtidigt som han stoppar ner handen i hennes hals för att försöka nå den. Han trixar en stund och tar i ordentligt, men den är svår att rubba. Men - till slut så går det! Vet inte hur många minuter som hann gå, men Gabbie lägger sig ner och kan äntligen andas igen. Lilla stumpan, det verkar faktiskt som om det gått bra med henne, men det var riktigt otäckt. Tur att A var hemma och hjälpte till, för själv blev jag helt handlingsförlamad. Nu är bollen slängd i soporna och även andra bollar i liknande storlek är hivade. Detta vill vi inte vara med om igen!

Idag har vi haft det betydligt roligare! A har lite timmar att ta ut från jobbet så idag har han varit ledig och vi har varit hela familjen och badat i Uppsala. Felicia verkligen älskar det och idag har hon för första gången testat stora vattenrutchbanan. "Mer" skrek hon nästan innan hon hunnit landa i vattnet och sen ville hon knappt göra något annat. Det var tydligen kul :-) Jag och Wilma badade som vanligt i den härliga 37-gradiga bassängen och idag märkte man skillnad på Wilma. Hon har förvisso varit lugn och nöjd även tidigare, men idag var hon mer med och plaskade som bara sjutton. Hon stänkte ner både sig själv och mig ordentligt :-)

Innan vi åkte tillbaka hem så passade vi på att shoppa lite i Uppsala. Många affärer har slutrea nu och jag fick tag på en del väldigt billiga nya kläder till Felicia i kommande storlek. Det är bra :-)