www.goz.se

www.goz.se

Min hemsida och blogg...

....handlar mest om det som ligger mig varmast om hjärtat - min familj! Mest skriver jag om våra två underbara döttrar Felicia & Wilma och våra två hundar. Goz kommer förresten från första bokstäverna i hundarnas namn: Gabbie o Zatoya.

Juligt

Mat & BakPosted by Therese Kvarnström Tue, December 08, 2009 13:41

I november har det mest regnat och varit grått och trist ute. Och inte har jag haft minsta lust att blogga. Det trista mörka vädret sänker motivationsnivån ganska lågt överhuvudtaget. Det var härligt när första advent äntligen kom och man fick pynta huset med lite julstämning. Det botar och motverkar det mörka lite iallafall :-)

Felicia har tjatat om pepparkakor så det har vi hunnit baka. Nu är dom slut och nya ska vi försöka hinna göra under veckan. Deg ligger och väntar i kylskåpet. Båda barnen var med och bakade sist och tyckte det var roligt (och gott.... smiley)

Sista helgerna har varit hektiska men roliga. För två helger sen var Felicia hos mormor och morfar i Sala. Wilma sov över hos våra vänner mellan fredag och lördag då vi var på 30-årskalas och roade oss utan barn :-) Wilma hade somnat åtta på kvällen och sovit till åtta på morgonen och vaknat lika glad som hon somnade. Tur att barnen sköter sig när dom är borta så de är välkomna tillbaka fler gånger ;-) På söndagen hade vi släkten på besök hemma hos oss och firade A som fyllt år.

Nu senaste helgen tillbringade vi hela familjen ute på Gräsö och träffade föräldragruppen (ett par har flyttat ut till Gräsö) och hade gemensamt julbord. 12 vuxna, sex 3-åringar och fyra 1-åringar. Livat men mycket trevligt :-)

Kanelbullens dag!

Mat & BakPosted by Therese Kvarnström Sun, October 04, 2009 08:26

Dagen till ära startade vi med kaffe och kanelbullar i soffan. Iallafall jag och barnen (ja, inte kaffe då - dom höll sig till kanelbullarna ;-)), som hade tidig morgon medan A fick sova ut.

Ute faller regnet för fullt. Hoppas det klarnar lite framåt dagen så det blir lite trevligare att gå ut. Vi har inte så mycket inplanerat i helgen och det känns väldigt skönt, eftersom A var borta på tjänsteresa nästan hela veckan. I eftermiddag kommer barnens farbror Johan och Rebecca på besök på lite fika. Då blir det nog fler kanelbullar :-) Tur att jag och Felicia hade bullbak förra helgen så frysen nu är alldeles full!

Stackars lilla Felicia

Mat & BakPosted by Therese Kvarnström Mon, January 26, 2009 16:03

Lilla gumman - eller ja, egentligen stora gumman - har haft hög feber hela dagen. Det började redan igår, men nu är febern högre och hon har legat i soffan hela dagen och jag har mest suttit bredvid och såsat. Hoppas det går över snart och vi andra slipper få det...

Felicia har ju dock sovit en del också så jag passade på att baka lite chokladmuffins (lite kladdkakeaktiga) på förmiddagen. Fick tipset på Åses blogg som jag brukar läsa ibland och det var ett riktigt bra tips - sjutton vilka godingar :-) Nästan för goda.....

Hoppas inte A blir alltför sen hem ikväll för jag borde ta med hundarna en sväng till brukshundklubben. Dom stackarna är uttråkade. Ingen promenad har det ju blivit idag. Tur iallafall att vi har en trädgård!

Nähä, dags att sluta. Hör att Wilma har vaknat...

Pepparkaksbak

Mat & BakPosted by Therese Kvarnström Tue, December 09, 2008 11:09

Igår var vi på öppna förskolan på förmiddagen och lekte och sjöng luciasånger. På eftermiddagen blev det pepparkaksbak medan Wilma sov en stund. Felicia har slutat sova på dagarna nu, och det är väl bara att acceptera. Då blir hon iallafall lite lättare att lägga på kvällarna.
Pepparkaksbaket tyckte Felicia var kul. Hon beställde mest pepparkakstraktorer, bilar och fiskar. Tyvärr fanns det ingen karamellfärg i affären så det fick bli vit glasyr. Fast jag tror inte hon brydde sig om det. Degen och pepparkakorna verkade gå hem iallafall :-)

Blog Image

Vi har fått lite nya bekanta nu, med småsyskon i Wimas ålder, så dom kan nog få roligt tillsammans när de blir lite äldre. Och jag har några att träffa på dagarna nu när jag är hemma :-)