www.goz.se

www.goz.se

Min hemsida och blogg...

....handlar mest om det som ligger mig varmast om hjärtat - min familj! Mest skriver jag om våra två underbara döttrar Felicia & Wilma och våra två hundar. Goz kommer förresten från första bokstäverna i hundarnas namn: Gabbie o Zatoya.

Perfekt helgväder för….

Hus och trädgårdPosted by Therese Kvarnström Mon, November 16, 2009 20:56

.....renovering! Det har verkligen varit grått, trist och regnigt ute hela helgen. Fast det har inte gjort så mycket eftersom vi haft hela helgen uppbokad för rumbygge. Det är tänkt att Wilma snart ska ha ett eget rum att sova i :-) Familjen Ramenblad har varit här hela helgen och Andreas och Eric har byggt och byggt. Väggen är på plats och ett dörrhål är också gjort! Jag tror att detta kommer bli bra. Det enda tråkiga är väl att vardagsrummet blir mindre... Men, det har vi också planer på att lösa nån gång framöver ;-)

I lördags blev det också influensavaccination för allihop i familjen. Det har varit smått hysteriskt de två tidigare tillfällen i Knivsta då det varit vaccinering och vaccinet har tagit slut fort. Andreas ställde klockan på fem i lördags morse för att åka ner och ställa i sig i kö för att hämta ut nummerlapp, vilka började delas ut kl 8. Vid åttahugget var det för länge sedan så lång kö att de flesta fick gå hem utan…. Själva vaccineringen startade kl 9 och då hade A hunnit hem och hämtat oss övriga i familjen. Allt gick smidigt och inte mycket till biverkningar hade vi heller tack och lov.

Det mörka trista vädret gör en extra trött just nu tycker jag. Barnen verkar lika trötta som mig och hela förra veckan samt även idag har vi sovit till kl 8. Vilket lyx!

Bytt till nytt!

Hus och trädgårdPosted by Therese Kvarnström Wed, August 26, 2009 21:45

Förra veckan hade vi snickare hemma tisdag till fredag och bytte våra fönster till treglas. Förutom fönsterbytet så satte dom fönsterlister på utsidan runt de fönster som är på sidorna med träpanel. Bra blev det. Och snyggare! Hoppas det ska ge lite energibesparing också, även om det tar en oändlighet att räkna hem det... ;-) Relativt underhållsfria ska dom ju vara också, med aluminium, och det tackar jag för! ;-) Tre fönster på källarvåningen har dom kvar att byta så vi får väl se om det blir nästa vecka kanske. Och så måste jag ta tag i fönsterputsning.....

I fredags mötte vi upp mormor i Uppsala och badade på Fyrishov. Felicia tyckte det var lika roligt som vanligt och hoppade från kanten och åkte största vattenrutchbanorna. Hon är en liten fisk i vattnet. Wilma fick för första gången bada i anna bassäng än den 37-gradiga och den lilla "plaskpoolen" med rutchkana blev snabbt en favorit! Efter bad och lunch så åkte Felicia med mormor hem till Sala och för första gången sov hon borta - två nätter dessutom! Men det hade gått jättebra och Felicia hade nog sett till att mormor och morfar haft fullt upp heeela helgen :-) Det var knappt så hon ville komma hem....

Tyvärr åkte Wilma på en liten släng av magsjuka i helgen och nu är det Felicia som blivit drabbad. Jag hoppas det går över fort och att ingen av oss andra blir smittade.....

Trädgårdsarbete

Hus och trädgårdPosted by Therese Kvarnström Wed, March 18, 2009 12:45

Efter det senaste bakslaget med massor av ny snö så verkar det nu som om våren försöker titta fram igen! Idag är det klarblå himmel och strålande sol. Det gillar jag!
Medan Wilma sov (och Felicia var på dagis) på förmiddagen igår så passade jag på att klippa klart äppelträden för den här gången. Lite finlir till kan göras om jag orkar, men på det stora hela är det klart! Det blev mycket grenar som rykte, eftersom jag inte hann göra något alls förra våren. Och de förra ägarna gjorde inte mer än nödvändigt i trädgården så de var nog lite väl vildvuxna.....
Vi har en del projekt på gång på huset och i trädgården. Än så länge är de flesta bara på planeringsstadiet och nu börjar det bli dags att sätta sig ner och göra en priolista - vi kommer inte kunna göra allt vi vill, vi saknar både tid och pengar för det.....
Lilla Wilmis växer så det knakar. Redan 7,5 månader gammal och det lär inte dröja länge innan hon kryper iväg. Än så länge är det ål och rullningar som gäller. Och racerkörning i gåstolen :-)

Nähä, nu har Wilma tröttnat på att sitta i stolen - dags att avsluta dagens blogg och ägna sig lite åt henne istället. Snart ska vi ut och promenera i det fina vädret igen och hämta F ;-)

Våååår!

Hus och trädgårdPosted by Therese Kvarnström Mon, March 09, 2009 21:11

Löjligt lycklig blev jag idag när jag hittade dessa små sötnosar i trädgården :-) Nu får snön ta och dra!

Dessa härliga tulpaner som just nu pryder vårat vardagsrum känns också som ett härligt vårtecken!

En liten varning....

Hus och trädgårdPosted by Therese Kvarnström Sat, October 25, 2008 15:11

När jag tvättade för ett tag sen hittade jag ingen tvättpåse till min bygelbh. Äsch, tänkte jag. "Det har ju aldrig hänt något förut så varför skulle det göra det nu". Dumt, dumt. Självklart gick bh:n sönder och bygeln skar sönder gummibälgen. Vi fick beställa en ny och nu har Andreas satt den på plats. Lite krångligt var det. Han var liksom tvungen att skruva isär tvättmaskinen en hel del...

Blog Image

Nu är vi husägare!

Hus och trädgårdPosted by Therese Kvarnström Thu, April 24, 2008 12:24

Nu är vi husägare! Bilder på skönheten får dock vänta, eftersom vi än så länge inte har något Internet hemma. Dagens uppdatering får bli från jobbet ;-)

I fredags blev vi minusmiljonärer (som min lillebror skulle ha uttryckt det) och i helgen kom släkt och vänner för att hjälpa oss med flyttlasset. Vi har redan hunnit med att njuta ett antal timmar i vårat inglasade uterum, och vädret har ju senaste veckan verkligen inte gjort oss besvikna. Hittills känns allt toppen och det känns redan som om det verkligen är vårat hem. Felicia verkar också ha tagit det hela med ro, medan hundarna har varit mer oroliga. Men det är dom alltid när vi packar och grejar. Dom borde ju vara rätt nöjda dom också, som fått en egen stor tomt att strosa runt på. Innan jag släpper Zatoya lös där behöver vi dock få upp ordentligt staket….. Staketet behövs även för Felicia som redan älskar sin gräsmatta och alla blommor och gärna pyser iväg för att klättra i trapporna på framsidan…… Det har redan hunnit bli flera vändor till både Ikea, Bauhaus, Byggmax mm och mer lär det bli. Det är mycket man behöver när man har hus. Dessutom börjar det bli dags att byta ut en del möbler. Vi packar upp för fullt och det tar sin lilla tid. Dessutom har vi det mesta på flyttstädningen av lägenheten kvar, men det hoppas jag blir klart i helgen.

Min mage växer så det knakar också och det är riktig full fart där inne. Nu är det bara 3 månader kvar innan vi blir tvåbarnsföräldrar. Just nu undrar jag lite smått hur det ska gå att vara hemma och ta hand om både Felicia och en liten bebis, för F är inte still en sekund nu för tiden. Hon pillar på allt och drar iväg så fort hon får chansen. Hon har mycket energi den lilla busungen….

Då var det helt klart......

Hus och trädgårdPosted by Therese Kvarnström Tue, January 29, 2008 21:35
..... att vi blivit husägare. Säljarna sänkte priset något och vi accepterade. Det ska bli härligt att flytta i april!