www.goz.se

www.goz.se

Min hemsida och blogg...

....handlar mest om det som ligger mig varmast om hjärtat - min familj! Mest skriver jag om våra två underbara döttrar Felicia & Wilma och våra två hundar. Goz kommer förresten från första bokstäverna i hundarnas namn: Gabbie o Zatoya.

Jag är imponerad....

BarnenPosted by Therese Kvarnström Thu, September 22, 2011 23:11

.... över hur duktig Felicia är på hästryggen. Och tuff! Att rida barbacka tycker hon är extra roligt. Saga verkar dessutom tycka det är kul när vi kommer - hon är en mysig liten ponny.

Förra helgen var vi i Sala och överraskningsfirade min käre far som fyllde år. Och riktigt överraskad blev han! :-) En tur ut i skogen blev det också. Massor med trattkantareller och även en del gula hittade vi, så nu är frysen full med svamp.

Mina hjärtan!

BarnenPosted by Therese Kvarnström Fri, May 27, 2011 23:51

Mina hjärtan på sommarfest på dagis.

Förändring!

BarnenPosted by Therese Kvarnström Sat, October 09, 2010 14:32

Jag har börjat jobba skift. Trodde det skulle bli tufft, men så här efter första veckan så känns det helt rätt! Innan kändes det som om jag jobbade jämt (vilket jag nästan också gjorde….). Även om jag inte var på jobbet så hade jag dagligen kontakt med dom. Nu jobbar jag mina timmar och går sen hem – det finns alltid någon annan som tar över. Mina första nätter nånsin har jag jobbat också, och det måste jag också säga gick över förväntan. Trodde jag skulle stupa efter halva natten, men icke :-) Att dessutom slippa bli störd av telefonen stup i kvarten var också ett stort plus ;-) Nu har jag ledigt 5 dagar, vilket också är en av fördelarna med skiftjobb. Kanske är jag inte lika nöjd när det blir dags att jobba helg. Men den dagen den sorgen ;-) Nu har jag iallafall varit hemma med barnen i två dagar och det känns också bra att kunna ha dom lite mindre på dagis. I förrgår gjorde vi Uppsala och hann även med en storhandling (vilket är en prövning för tålamodet, men som alltid tog vi oss igenom det…. ;-)). Igår tog vi tåget till Stockholm och gick på Underbara barn-mässan. Felicia var alldeles lyrisk efteråt – ffa över sin ansiktsmålning :-) (hon är en nyckelpiga, om det nu är någon som inte ser det ;-)

För några veckor sen hade barnen fotografering på dagis. För första gången togs alla foton utomhus. Ett smart drag tror jag och för min del fick jag hem foton på båda barnen i år – förra året hade Felicia totalvägrat att vara med…. Förutom att F hunnit smutsa ner sina kläder på den korta stund som var innan fotograferingen så blev resultat strålande måste jag säga! Vi köpte ett par av bilderna som ska få pryda nån vägg här hemma.

Helg i Sala

BarnenPosted by Therese Kvarnström Sun, September 12, 2010 21:10

Eftersom A skulle vara på golftävling hela helgen så passade jag på att ta med mig barnen till Sala och hälsa på mina föräldrar. Helgen bjöd på flera höjdpunkter för barnen - bl.a. åkte vi och badade i badhuset på lördagen. För Felicia var det dock söndagens aktivitet som slog högst - vi åkte till Sorf och F var med på sin allra första ridlektion. Oj, vad hon har pratat om detta under veckan, spänd av förväntan. Och inte lär hon sluta prata om det efter heller :-) Jag tror hon kommer bli en riktig hästtjej :-)

Ridlektionen gick bra. Hästen Akter var av lagom storlek och väldigt snäll. Felicia både skrittade och travade samt styrde mellan koner och över bommar.

Wilma 2 år!

BarnenPosted by Therese Kvarnström Sat, August 07, 2010 21:30

Vår fantastiska lilla Wilma fyllde 2 år i onsdags! Tänk vad tiden går fort!

Grattis solstråle!

Sommarlov!

BarnenPosted by Therese Kvarnström Mon, July 05, 2010 23:33

Barnen har sommarlov! Och den här veckan har jag det också :-) Nästa vecka blir det jobb (och då är A ledig) innan det är dags är ytterligare 4 veckor semester - hela familjen tillsammans.

Vädret just nu är inte mycket att klaga på. Vi njuter av sol, värme och skön avkoppling. Jag försöker se till att alla får lite av det bästa. Zatoya vill ha agilityträning och bus, Gabbie vill ha bad i sjön och avkoppling i trädgården, barnen vill ha bad i poolen, jag vill ha avkoppling och sol!

Wilma är en hejare på att cykla och eftersom den trehjuling vi hade var för stor för henne så införskaffade vi i helgen en till lite mindre. Den är mycket uppskattad av lilltjejen som nu inte behöver tycka att det är orättvist när Felicia får cykla på sin cykel på promenaderna. Alla nöjda alltså ;-)

Jaha, vad händer mer? Kan nämna att jag och Z varit och tävlat KM i agility och slog till med en vinst :-) Vi kan visst fortfarande, trots inte lika flitig träning som förr.....

Idag tog jag och barnen en tur till en av 4H-gårdarna i Uppsala. Felicia hoppades på att det skulle finnas möjlighet att få rida på någon av hästarna, men de gick allihop i hagen. Wilma däremot som för det mesta är väldigt kavat är det inte alls vad gäller ridning. Så fort hon såg hästarna så sa hon: "Nä rida. Hej då stora hästen" och ville raskt gå vidare ;-) . Lilla fröken bus:

Några majfoton!

BarnenPosted by Therese Kvarnström Sun, May 30, 2010 20:44


Äntligen vååååår!

BarnenPosted by Therese Kvarnström Fri, April 02, 2010 22:13

Det har varit en härlig vinter med massor med snö! Den har också varit väldigt lång, men nu äntligen har snön börjat smälta bort och vårblommorna börjat kika fram. Idag var jag ute i trädgården för första gången för i år och fixade lite.

Förra helgen hade Felicia premiärcykeltur på sin cykel som hon fick i födelsedagspresent i december. Hon var lycklig över att äntligen få testa den ute och idag blev det en tur igen.

Gabbie börjar bli en riktigt gammal tant. Hon fyller ju 12 år i år och det märks att hon börjar få lite jobbigt med att ta sig fram i samma tempo som tidigare. Förra helgen var hon väldigt seg och ville bara strosa fram låångsamt. Nu har det ändå varit lite bättre några dagar, men det är väl bara att inse att hon börjar bli gammal.

På jobbet är tempot väldigt högt och det har under mina 3 första månader där hänt massor. Nu ska vi fr.o.m. nästa vecka utöka produktionen med flera nya skiftlag. Dessutom ska vi omorganisera och jag kommer få chefsansvar för en av våra avdelningar. Det kommer bli tufft i början med många nya, men med tiden kommer det säkert bli bra. Jag trivs väldigt bra på jobbet, både med arbetskamrater och arbetsuppgifter. Nästa vecka kommer dock bli tuff och det är skönt att få 4 dagars påskledighet innan :-)

Det fungerar jättebra med båda barnen på dagis, men det tar mycket tid med hämtning och lämning - eftersom de är på olika dagis. Men nu har vi äntligen fått erbjudande om en plats för Wilma på Felicias dagis, så efter sommaren kommer det bli lite smidigare!

I morgon åker vi till Sala för att fira påsk med släkten. Som sagt, skönt med långhelg! :-)

Next »