www.goz.se

www.goz.se

Min hemsida och blogg...

....handlar mest om det som ligger mig varmast om hjärtat - min familj! Mest skriver jag om våra två underbara döttrar Felicia & Wilma och våra två hundar. Goz kommer förresten från första bokstäverna i hundarnas namn: Gabbie o Zatoya.

Semestervecka

AllmäntPosted by Therese Kvarnström Sat, July 14, 2012 18:04

Bloggen är verkligen inte väluppdaterad längre, men nu när vi varit på semester en vecka tänkte jag passa på att sammanfatta resan här. Det är kul att kunna gå tillbaka och läsa, kanske mest för min egen del :-)

Hur som helst åkte vi till Gränna i lördags för att fira min kusin Viola som fyllde 25 år. Det var trevligt att få umgås med släkten ett dygn. Vi hann med att titta på polkagristillverkning (fattas bara annat ;-)) och Gränna glasbruk innan vi for vidare till Vimmerby. Årets sommar har hittills inte bjudit på särskilt mycket soligt väder och den här helgen var inget undantag. I Mariannelund utanför Vimmerby kom det så mycket nederbörd att vägen blev översvämmad och fick stängas av. Vi märkte dock inte så mycket av det, förutom att vi blev omdirigerade till en annan väg.

Efter en natt på Vimmerby stadshotell bar det av till Astrid Lindgrens värld tillsammans med barnens mormor & morfar. Vi fick en mycket fin dag med härligt väder och lagom mycket folk. Barnen blev mycket förtjusta i Pippi, Emil och Karlsson men vi han även hälsa på hos bl.a. Ronja och Madicken. Allt var bra upplagt med korta teaterföreställningar och vi hade alla en kul och trevlig dag.

Pannkansbuffé..... :-)

Efter Vimmerby åkte vi vidare till Göteborg och bodde på Scandic i Mölndal 3 nätter. Ett helt okey hotell med bra rum och finfin frukostbuffé. Barnens favoritdag på semestern tillbringades på Liseberg. Det blev många timmar med karuseller. Några regnskurar men mest uppehåll och bäst av allt – nästan inga köer! Wilmas favoritkarusell var små radiobilarna som hon åkte måååånga gånger. Felicias favorit var stora berg och dalbanan.

Innan det var dags att fara hemåt hann vi med en heldag på Gekås i Ullared också. Nästan 9 timmars shopping blev det och bilen var mycket fullpackad på hemvägen ;-)

Första semsterveckan var mycket intensiv men bra! Nu väntar ytterligare 4 veckors semester och dem ska vi mestadelas tillbringa hemma. Massor med bär är mogna i trädgården och jag njuter verkligen av att kunna gå ut och hämta precis när som helst!

I augusti börjar Felicia förskoleklass och Wilma ska byta avdelning på dagis. De börjar bli stora tjejerna!

Alanya!

AllmäntPosted by Therese Kvarnström Tue, October 18, 2011 01:31

Vi har tillbringat en vecka i Alanya, Turkiet! Det var riktigt skönt att få förlänga sommarsäsongen lite, just när hösten slagit till ordentligt här hemma. Det var första flygresan för barnen och det var givetvis spännande. Veckan tillbringade vi tillsammans med min bror och hans familj. Kanontrevligt givetvis och kul att umgås med dem en hel vecka! 4 barn under fem år med på resan innebar givetvis en hel del bad, men shopping och god mat hann vi också med!

En liten uppdatering

AllmäntPosted by Therese Kvarnström Wed, September 14, 2011 21:14

Nu börjar det bli dags för ett inlägg igen. Sommaren är över, vi är en bit in i september. Barnen har börjat på förskolan igen. För Felicia är det sista året innan det är dags att byta till förskoleklass.
Wilma går sista året på småbarnavdelningen Kotten och ska nästa år byta till storbarnsavdelningen. Och själv undrar jag hur tiden kan gå så fort... ;-) Under sommaren har Wilma slutat med napp och dessutom har hon helt slutat med blöja! Och så har hon hunnit fylla 3 år.

Zatoya har för första gången i sitt liv blivit "ensamhund", efter att alltid tidigare haft Gabbie vid sin sida. Det har gått rätt bra tycker jag. Lite extra bortskämd blir hon och extra mycket gos med matte i soffan blir det ;-) Det märks att inte heller hon är en ungdom längre, fast det kanske inte är så konstigt då hon ju hunnit bli 10,5 år. Jag minns när hon var yngre och jag släppte lös henne på burkshundklubben - då drog hon väääärldens lover runt hela planen. Nu när jag släpper henne så strosar hon och nosar i backen max 10 ifrån mig. Gillar att träna gör hon dock fortfarande med samma glädje och entusiasm.

Att skaffa en ny hund känns långt bort för tillfället. Vi jobbar alldeles för mycket för att det skulle kännas okey, och ingen av oss kan ha med hundarna på jobbet. Nu jobbar ju jag förevisso skift så det är många dagar som Zatoya får mycket sällskap, men så kommer de andra där hon får ganska långa dagar hemma själv. Jag var i min ungdom varje dag i stallet men la ridningen helt på hyllan när jag flyttade till Uppsala för att börja plugga (och köpte hund ;-)). Nu har suget kommit tillbaka :-) Eftersom barnen gillar hästar och att rida så har jag letat upp en liten shettis utanför Knivsta som vi ska sköta och rida nån dag i veckan. Ja, jag ska inte rida, det får barnen göra ;-) Så får vi se hur lång tid det tar innan jag letar upp en häst även till mig :-)

Jag jobbar kvar på Fresenius och fortfarande skift. Fördelarna med skiftjobbet väger fortfarande upp nackdelarna, men jag får väl se hur länge jag orkar. Lite slitigt är det förstås att behöva skifta tider hela tiden. Andreas bytte jobb innan sommaren och jobbar numer mitt inne i Stockholm och har börjat tågpendla. Funkar väldigt bra så länge tågen går som de ska....

Tja, vad har hänt mer sen jag skrev sist? Säkert massor som jag inte kommer på nu. Stort är ju förstås att jag blev faster för andra gången i mars då lille Alvin kom till världen. I somras då det var dags för dop var det Alvins storebror Filip och Wilma som underhöll mest (på eget initiativ...) och bäst i kyrkan. Vilka fantastiska, goa ungar ;-)

Kul är också att min bror med familj har flyttat från Halmstad upp till Enköping, vilket betyder att vi kan ses betydligt oftare än tidigare.

Lång vinter...

AllmäntPosted by Therese Kvarnström Wed, January 19, 2011 20:51

Ska försöka mig på ett inlägg, men nu var det ju så länge sen jag skrev så jag knappt minns vad som hänt sen sist :-)
De två sista månaderna innan jul var hela familjen förkyld och det började bara om hela tiden och det började bli rätt tröstlöst tillslut. Men, äntligen är vi friska igen.

En stor händelse sen jag skrev sist var förstås Felicias 4-årsdag den 20 december. Tänk, min lilla flicka redan 4 år! Mycket paket blev det, med både släktkalas, barnkalas, uppvaktning av oss på sängen på födelsedagsmorgonen (jodå - hon kom ihåg att vi uppvaktat henne med paket och saft & pepparkaka på sängen förra födelsedagen och det var viktigt att det blev så i år igen ;-)). Och sen var det dags för jul också. 23 december firade vi hos farmor & farfar och på julafton var vi hos mormor & morfar. Vi har ett tag nu pratat med Felicia om att hon blivit så stor nu att det är dags att lämna bort napparna. Och när tomten kom var det dags - hon sprang iväg mitt under tomtens besök och återkom med sina nappar som hon lämnade bort. Och efter det har vi inte haft en endaste diskussion om nappen - hon har helt och fullt accepterat att vara utan den och fixar det utan minsta problem. Vi får väl se om det går lika smidigt när det är dags för Wilma - nästa julafton kanske ;-)
I höstas trodde vi knappt att Gabbie skulle överleva julen och vi har även hunnit diskutera när det är dags att släppa taget. Och så nu helt plötsligt så har hon blivit mycket piggare igen och kan hänga med rätt bra på lite kortare promenader. Jättekul att se att gammeltanten är bättre! Hon går på rimadyl och det lär hon får göra resten av livet, men eftersom det verkar fungera bra så känns det inte som något problem.
På jobbet är det fortsatt ganska turbulent. Nu har vi ett stort gäng nyanställda och går upp i 5-skift om ett par veckor. Men det ska nog gå bra även med denna omorganisation. Jag trivs med arbetsuppgifterna och det går förvånansvärt bra att jobba skift.

Det har varit en lång vinter - snön kom redan i november och det har kommit mycket snö! Kul, eftersom barnen kunnat åka mycket pulka och snowracer. Nu senaste veckan har det varit plusgrader flera dagar och nu fryst på så det är riktig isgata. Nu längtar jag till våren!
Nähä, dags att stänga ner datorn och bege sig till jobbet. Nattpass väntar.....

GOD JUL!

AllmäntPosted by Therese Kvarnström Wed, December 22, 2010 21:34


Tiden går fort.....

AllmäntPosted by Therese Kvarnström Wed, May 26, 2010 21:47

.....när man har roligt.... Det är väl så man säger. Dock går det lite väl mycket i ett just nu. Mycket roligt men också ganskas tufft. Det är inte lätt att hinna med heltidsjobb, barn, hundar, hus o.s.v. och utöver det få tid över..... Därav den dåliga aktiviteten på bloggen. Jag prioriterar annat helt enkelt.

Det är fantastiskt skönt att sommaren närmar sig. Det ger en extra ork. Vi tillbringar mycket tid i trädgården när vi är hemma. Barnen älskar att vara där ute. Hundarna också förstås. Och jag :-)

Kanske slänger jag in några bilder snart - om jag nån dag tar tag i att gå ner och föra över bilderna från kameran. Det ligger väl bilder från typ de två senaste månaderna på den..... ;-)

Det tar tid....

AllmäntPosted by Therese Kvarnström Tue, February 02, 2010 20:45

......att lämna barn på dagis. Särskilt när barnen ska lämnas på olika dagis..... Men, men - man ska väl vara glad över att ha fått plats, så får vi lösa problemet med olika dagis i augusti när det finns fler lediga platser. Just nu tar det ju dessutom extra lång tid vid hämtning och lämning eftersom det behövs så mycket kläder på.... Annars går det bara finfint med Wilma på dagis. Fast hon börjar förstå nu vad som händer och visar tydligt att hon hellre vill vara hemma med mamma och pappa..... Men - hon byter snällt famn till någon frökens när man lämnar henne och de säger att hon är nöjd och glad på dagarna. Hon äter bra och sover bra. Det känns skönt! Den här veckan blir det dock några långa dagar för barnen på dagis eftersom jag är på utbildning nästan hela veckan och Andreas åker tåg till och från jobbet vilket tar mycket tid bara det.... Om några veckor får vi (eller får och får - det kostar ju givetvis) förhoppningsvis en bil till och det känns som om det kommer underlätta så pass mycket för oss att det är värt det. Tid är mycket pengar!

Felicia är enkel att lämna på dagis just nu - hon tycker oftast bara att det är kul! Det är skönt nu också när hon fixar påklädning etc. ganska mycket själv. Nu har hon dock - på gott och ont - börjat få en stor egen vilja gällande vad hon ska ha på sig. Men det får väl vara så - hon är så stolt när hon kommer ut till frukosten på morgonen och har valt kläder och klätt sig alldeles själv :-)

Nähä, nu ska jag återgå till lite tv-tittande innan det är dags att gå och sova. Det är en lång dag på jobbet i morgon..... Förresten har vi investerat i en ny tv också - nu har den tjocka åkt ner i källaren och i vardagsrummet står en 46 tums LCD-tv. Vilken stor bild ;-)

Årets första inlägg :-)

AllmäntPosted by Therese Kvarnström Thu, January 14, 2010 21:12

Jag har nu snart hunnit med 2 veckor på nya jobbet och det känns jättebra! Mycket nytt att lära förstås, men jag tror det kommer bli bra! Just nu är det svårt att hinna med någonting alls förutom att jobba och ta hand om barnen känns det som. Andreas håller på att skola in Wilma på dagis (vilket också går bra!) och när jag kommer hem passar han på att jobba. Jag kommer jobba lite blandade tider dagtid och den här veckan har jag börjat 6 på morgonen. Kanske egentligen inget perfekt för mig som är så morgontrött, men det funkar :-) Och så är det inte helt fel att kunna åka hem redan vid tvåtiden. Det gör att barnen slipper gå så långa dagar på dagis.

I "julklapp" till mig själv (på rean i mellandagarna) inhandlades en liten digitalkamera. Givetvis kan den inte slå min systemkamera, men ibland vill man ju kanske inte släpa runt på den, utan kunna ta med kameran i fickan. Då blir denna perfekt ;-) Jag har testat den (tog med den ut på en av våra promenader)och ikväll tog jag mig tiden att ladda upp korten på datorn.

Felicia är glad i köket hon fick i julklapp. Wilma med ;-)

Nähä, dags att sova.....

Next »